تازه ها
به گزارش بازارکار از خبرگزاری تسنیم، سیدجلیل حسینی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در وزارت بهداشت با اشاره به افزایش 20 درصدی ظرفیت گروه پزشکی که در سال 1400 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد، اظهار کرد: از سال 1401 این افزایش ظرفیت آغاز شده و طبق این مصوبه قرار بود سالانه 20 درصد به ظرفیت آموزشی گروه پزشکی افزوده شود. در نتیجه، میزان پذیرش در دانشجویان دندانپزشکی به 76 درصد و در پزشکی به 74 درصد رسیده است.
وی افزود: دانشجویان ما در خوابگاهها به جای سه نفر، گاهی 12 تا 14 نفر در یک اتاق اسکان داده میشوند و با شرایط بهداشتی نامناسب و صفهای طولانی در سلفسرویسها مواجهاند. همچنین کلاسهایی که باید برای 50 نفر تشکیل شوند، با 200 نفر برگزار میشوند. دانشگاهها ناچار به برنامهریزی برای افزایش ظرفیت با وضعیت موجود شدهاند. اکنون که ظرفیت پذیرش گروههای پزشکی از 8000 نفر به 15000 نفر رسیده است، در کلاسهای آناتومی و آموزشهای بالینی با تراکم دانشجویان زیادی روبهرو هستیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره بودجه موردنیاز برای افزایش ظرفیت پزشکی گفت: مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی مستلزم تأمین منابع برای گسترش زیرساختهای آموزشی است. با این حال، در سالهای 1401 و 1402 این منابع تأمین نشد و در سال 1403 نیز کمتر از 10 درصد بودجه اختصاص یافته است؛ در حالی که برای تأمین زیرساختها به 27 تا 30 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم.
وی با اشاره به وجود 90 هزار پزشک عمومی در کشور بیان کرد: در حال حاضر 30 هزار پزشک عمومی فعالیت نمیکنند. به نظر میرسد از نظر تأمین پزشک عمومی کمبودی نداریم و حتی از برخی معیارها، تعداد پزشکان عمومی بیشتر از نیاز است. باید شرایطی فراهم شود تا با تأمین نیازهای آنها، پزشکان در مناطق محروم ماندگار شوند.
حسینی افزود: برای اجرای این افزایش ظرفیت، حدود 25 هزار تخت آموزشی کمبود داریم و به 2900 استاد علوم پایه و 2300 استاد بالینی نیازمندیم تا بتوانیم این تعداد دانشجوی افزودهشده را بهدرستی تربیت کنیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تصریح کرد: در حوزه تخصصی نیز پذیرش 12 درصدی در مقطع تخصص داشتهایم، اما در رشتههایی مانند بیهوشی، طب اورژانس، زنان، داخلی، پزشکی قانونی و طب سالمندی هنوز ظرفیتها به طور کامل تکمیل نمیشوند.
وی از افزایش حدود 30 درصدی حقالزحمه دستیاران تخصصی و فوقتخصصی خبر داد و گفت: حقوق کارورزان نیز 100 درصد افزایش یافته است.
حسینی خاطرنشان کرد: مجوز جذب 501 نفر از اعضای هیئتعلمی دریافت شده است و امسال در توزیع نیروهای متخصص، برای اولین بار تمام همکاران در محلهایی که نیاز بوده و مطابق با تمایل خودشان مستقر شدهاند. همچنین حدود 300 نیروی فوقتخصص در حال توزیع هستند. برای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، فلوشیپهای ناباروری در گروه زنان و آندرولوژی در گروه مردان افزایش یافته است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره پذیرش پزشکان سهمیهای در دانشگاههای علوم پزشکی توضیح داد: پذیرشهای سهمیهای گاهی باعث دلسردی دانشجویان میشود؛ بهطوریکه برخی دانشجویان باوجود تلاش و مطالعات زیاد، نمیتوانند در رشته مطلوب خود پذیرفته شوند. گاهی رتبه یک کنکور در کنار دانشجویانی با رتبههای بسیار پایینتر قرار میگیرد. در شرایطی که جوانان ما حساس و زودرنج هستند و گاهی تصمیم به مهاجرت میگیرند، باید فرآیندهای پذیرش دانشجویان منطقیتر شود. منطقیسازی سهمیههای پذیرش نیز در دستور کار قرار گرفته است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تأکید کرد: زمانی که در سال 1400 اعلام کردیم افزایش ظرفیت پزشکی به صلاح نیست، نگران شرایط کنونی بودیم که طی سه سال ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی دو برابر شده است. در حال حاضر، دانشجویان پزشکی نمیتوانند آموزشهای ضروری مانند تشریح و آناتومی را بهخوبی فرا گیرند. بااینحال، تلاش میکنیم کیفیت آموزشی را در حد مطلوب حفظ کنیم. این تصمیم افزایش ظرفیت توسط افرادی اتخاذ شد که آگاهی کافی از روندهای علمی علوم پزشکی نداشتند، و این امر مشکلاتی در تأمین خوابگاه و زیرساختهای بهداشتی ایجاد کرده است. باید پیامدهای اقتصادی این افزایش ظرفیت را نیز ارزیابی کنیم.
وی درخصوص توقف مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی اظهار داشت: این مصوبه در سال 1400 تصویب و از سال 1401 اجرایی شد. در سالهای 1402 و 1403 نیز ادامه یافت، بهطوریکه تاکنون 76 درصد ظرفیت رشته دندانپزشکی و 74 درصد ظرفیت رشته پزشکی تکمیل شده است. مقرر شده مابقی ظرفیت باقیمانده در سال 1404 جذب شود و ظرفیت پذیرش به 17 هزار نفر دانشجو برسد. پس از آن، مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی متوقف خواهد شد.
حسینی با اشاره به اینکه سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی (GDP) باید 8 درصد باشد اما اکنون به 4 درصد کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: این کاهش سهم سلامت موجب مشکلاتی در تأمین منابع وزارت بهداشت شده است. به همین دلیل، بودجههای لازم برای افزایش ظرفیت وجود ندارد. از سوی دیگر، دانشگاههای علوم پزشکی با بدهی 95 هزار میلیارد تومانی به زیرمجموعههای خود مواجهاند که این مسئله چالشهای بودجهای ایجاد کرده است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در مورد وضعیت دستیاری تصریح کرد: در بودجه 1404، شغل محسوب شدن دوره دستیاری و حق بیمه آن لحاظ شده است. امیدواریم این موضوع در صحن مجلس بهعنوان یک قانون دائمی تصویب شود تا در سالهای آینده نیز ادامه یابد.
بیشتر بخوانیداخذ مصوبه بیمه رزیدنتها
وی در پاسخ به پرسشی درباره خودکشی رزیدنتها گفت: طی دو سال گذشته، این موضوع را مورد بررسی قرار دادهایم و انجمن روانشناسان نیز این مسئله را مطالعه کرده است. متأسفانه شاهد وقوع این حوادث هستیم، اما در تلاشیم تا آمار آن را به حداقل برسانیم. کمیتهای ویژه با محوریت سلامت روان و کاهش خودکشی تشکیل شده است و تاکنون چند جلسه برگزار کردهایم. امسال نیز نمایندگانی از سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت و دانشگاهها در این کمیته حضور خواهند داشت. این هفته نیز جلسه دیگری برای رسیدگی به این مسئله برگزار خواهد شد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در پاسخ به سؤال تسنیم درباره اعتبارات حاصل از پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت: هماکنون 10 هزار دانشجوی خارجی در ایران مشغول به تحصیل هستند و شهریه این دانشجویان توسط هیئت امنای دانشگاهها تعیین و صرف توسعه زیرساختهای آموزشی میشود.
وی اضافه کرد: فدراسیون جهانی آموزش پزشکی، آموزشهای پزشکی کشور ما را به مدت 10 سال تأیید کرده است. این تأییدیه امکان ارزیابی وضعیت دانشگاههای منطقه را برای دانشگاههای ایران فراهم کرده است. در حال حاضر، دانشگاه سبطین در عراق با همکاری اساتید ایرانی فعالیت میکند، و همچنین اقداماتی برای تأسیس دانشگاههای ایرانی در کشورهای غنا و گرجستان در دست پیگیری است.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات